Світлана Лобода  – відома українська співачка, телеведуча, автор пісень. Вона представляла Україну на Євробачення у 2009 році, а також відома своєю участю у сексуальному тріо гурту «ВІА  Гра «. Наразі співачка працює під окремим брендом LOBODA.

З’явилася на світ Світлана восени 1982 року у Києві. Батько все своє життя працював на авіазаводі, а мати працювала у сфері енергетики. Через 10 років у сім’ї з’явилася ще одна дитина – Ксенія. Любов до музики у дівчинки виявилася ще в ранньому дитинстві, коли вона постійно співала перед рідними та гостями. Навчитися музичних здібностей дитині допомагали батьки, а також бабуся, котра в молодості була оперною співачкою. Остання твердо вірила у світлу кар’єру співачки своєї онуки. Крім навчання у школі, Світлана навчалася вокалу, диригувала та грала на фортепіано.

Також дівчинка любила фігурне катання, але після нещасного випадку вона злякалася і відставила ковзани убік. Дівчинка росла скромною і закомплексованою дитиною, якій не подобалася власна фігура та зовнішність. Дівчинка спеціально одягала взуття на пару розмірів менше, що згодом призвело до деформації стоп.

Закінчивши школу , Світлана стала студенткою столичної естрадно-циркової академії. Дівчина рано почала себе забезпечувати, спеціально навчилася їздити машиною та підробляла таксистом. Однак після випадку, коли вона підвозила трійку хуліганів, які поводилися непристойно і приставали до неї, Світлана відмовилася від такої роботи.

Пізніше студентку першого курсу запросили до групи «Капучіно» і Світлана розпочала гастролі країною. Незабаром дівчина усвідомила, що такий формат гурту для неї не підходить, але зупиняв від відходу контракт, за яким співачка мала відпрацювати в колективі ще два роки. Але дівчина знайшла вихід із ситуації, і почала виступати в невпізнанному образі під псевдонімом Alicia Gorn. Наприкінці 2003 року співачка створила свій гурт » Кетч «, пісні для виступу якого писала сама.

2004 року до  Лободи  прийшла широка популярність. Під час одного з виступів гурту » Кетч «, дівчину помітив відомий продюсер Костянтин  Меладзе та запросив її на кастинг нового свого проекту. Так молода співачка стала частиною колективу «ВІА Гра «. Навесні дівчина разом із гуртом вирушила в гастрольний тур Азією, а коли повернулися, то знялися в шоу «Сорочинський ярмарок» та популярному кліпі «Біологія».

Через п’ять місяців  Лобода  пішла з групи, усвідомивши, що вона хоче виділятись, а не бути, як усі. З цього моменту дівчина розпочала сольну кар’єру. Перший її альбом «Ти не забудеш» вийшов 2005 року, продюсером якого стала сама виконавиця. 2008 року слухачі зраділи виходом другого альбому «Не ма4о», який приніс для  Лободи  перемогу в номінації «Національний олімп».
У 2009 році для артистки випала можливість представляти Україну на конкурсі «Євробачення» з піснею Be My  Valentinе . А ось справді серйозною роботою сольної кар’єри співачки стала пісня «Революція».

«Нова епоха» у музичній кар’єрі Світлани Сергіївної відбулася у 2009 році, коли вона познайомилася з Нателлою  Крапівіною . Жінка стала продюсером співачки, а також хрещеною мамою дочки Єви. Співачка почала виступати під новою торговою маркою та сценічним ім’ям LOBODA. У 2010 році вона заспівала разом із Максом Барських «Серце б’ється» і випустили кліп на цю композицію, який став одним із найдорожчих відео за всю історію українського шоу-бізнесу.

За кілька років шанувальники почули нову пісню «40 градусів», яка принесла для Світлани звання «Заслужений артист України».  У  2014 році разом з Еміном  Агаларовим співачка випустила новий трек «Дивишся в небо» та виграли у номінації «Кращий дме». У 2018 році артистка презентувала нову пісню «Лети», а пізніше порадувала хітом «Суперзірка».

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну артистка заявила, що відмовляється від виступів у Росії та переїхала з дочками жити до Латвії. Деякий час співачка відмовилася від виступів, пояснивши це тим, що присвятила свій час для адаптації дітей у новій країні.

Поделится:

Оставьте ответ